Κάθε εβδομάδα δουλεύουμε ένα συγκεκριμένο θέμα για να υπάρχει μια σταδιακή εξέλιξη του θέματος, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Εξετάζουμε το εκάστοτε θέμα τόσο σε παιδαγωγικό επίπεδο όσο και σε καλλιτεχνικό. Η εβδομάδα ξεκινάει με την προβολή ενός βίντεο με το συγκεκριμένο θέμα για να γνωρίζουν τα παιδιά με τι πρόκειται να ασχοληθούν. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε μια κατασκευή που την δουλεύουμε κάθε μέρα έτσι ώστε η κατασκευή αυτή να λειτουργεί ως  αναμόχλευση της μνήμης πάνω σε ένα θέμα του δουλεύτηκε στο εργαστήρι.

Για τις κατασκευές μας χρησιμοποιούμε πάρα πολλά υλικά τόσο  από το  εμπόριο όσο και από «άχρηστο υλικό», ευαισθητοποιώντας τα παιδία στο θέμα της ανακύκλωσης και στην ιδέα της επαναχρησιμοποίησης υλικών ( κυκλική οικονομία).

Οι κατασκευές απευθύνονται σε διαφορετικές , ηλικιακά, ομάδες παιδιών, γι αυτό υπάρχει διαφορετικός βαθμός δυσκολίας για κάθε ομάδα.

Έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι τα εργαστήρια λειτουργούν τους καλοκαιρινούς  μήνες, περίοδος κυρίως διακοπών και χαλάρωσης, προσπαθούμε να δώσουμε στην κάθε εβδομάδα μια νότα διασκέδασης και ξενοιασιάς  και αυτό το πετυχαίνουμε με το πάρτυ που διοργανώνουμε κάθε Παρασκευή. Ένα πάρτυ που έχει ως θέμα την ενότητα που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και που έχει ετοιμαστεί από τα ίδια τα παιδιά με αρμοδιότητες και ανάθεση ρόλων σε ομάδες καθημερινά. Τι έφτιαξαν λοιπόν τα παιδιά για να υλοποιήσουν το πάρτυ της Παρασκευής?

1. Επιδαπέδια παιχνίδια εξωτερικού χώρου

Παιχνίδια με κρίκους, κορύνες, σταντ για φωτογράφηση, τοξοβολία, και διάφορα άλλα. ανάλογα με το θέμα που εξετάζουμε.

2. Διακόσμηση εξωτερικού χώρου.

Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, ομάδες παιδιών επιμελούνται την διακόσμηση του πάρτυ μας.